DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Oblastní odborná komise chovatelů králíků BRNO

Oblastní výstavy 2018

 

8. Oblastní výstava mladých králíků Brno

25.8. - 26.8. 2018 Ivančice

 

Vážení přátelé,

dovoluji si připojit několik poznámek k 8.OVMK naší oblasti.

Výstavní areál v Ivančicích doznal dalších změn, jeho nynější úroveň nemá v oblasti Brno konkurenci. To co v Ivančicích vybudovali dosahuje vysokých parametrů. Poděkování patří všem členům ZO a hlavně předsedovi př. Pavlu Bučkovi. Je všem jasné, že bez aktivní spolupráce s vedení Města Ivančic by to nebylo možné. Smělé plány do nejbližšího období jsou zárukou ještě dalšího posunu.

Přihlášky zpracovával jednatel naší odbornost př. Jiří Nocar. Je potěšitelné, že poprvé bylo využito programového vybavení nám již tak známého z výstav Vysočina, CVMK a Moravie. Na říjnové oblastní výstavě bude tento program využit opět. Nutno zde poděkovat za pomoc i př. Jiřímu Cáskovi a př. Alici Hytychové. Počet přihlášených kusů byl opravdu minimální, faktorů proč zrovna tak nízký by bylo mnoho. Je jasné, že výstava kde by bylo předvedeno méně než 100kusů pozbývá smysl.

Posuzování provedli systémem A,B,C př. M.Martinec a dále otec a syn Cahové z Brtnice. Těší mě to, že dokázali úspěšně spolupracovat. Jistě nemohli být všichni vystavovatelé spokojeni, ale posuzovatelé dokázali oddělit špičku od průměru či podprůměru. Je třeba, aby se i vystavovatel zamyslel zda pro přípravu kusů udělal vše. Na prvním místě je zdravotní stav kusů.

Jak je všeobecně známo již tato výstava mohla být určující pro účast vystavovatelů v soutěži okresů/oblastí na CV v Lysé nad Labem – 11/2018. Po říjnové oblastní výstavě bude nominován reprezentační tým oblast Brno - 7 kolekcí + náhradníci.

Na základě dosažených výsledků při 8.OVMK byli nominováni a budou naši oblast reprezentovat:

př.Antonín Drlík - Kastrorex

př.Pavel Krejčí –Slovenský sivomodrý rex

Kolekce kastrorexů př.A.Drlíka je ukázkou mistrovského chovatelského umění a absolutní špičkou daného plemene, jistě by se mohla účastnit i EV. Předvedeno bylo dalších několik zajímavých kolekcí, s mnohými jsem o účasti v soutěži okresů/oblastí hovořil.

V příštím roce plánuje OOKK uskutečnit 9.OVMK, žádost o její pořádání podala ZO Kuřim. Věřím, že vzájemná jednání budou úspěšná. Posuzovat budou: J.Jahoda – vedoucí, M.Martinec, V. Šimek.

Závěrem přeji Vám všem úspěšnou výstavní sezónu. Účastníkům CVMK v Olomouci /O.Konečný, R.Valeš, D.Malá, L.Pokorný, M.Martinec, V.Škvařil, Z.Koláček/ mnoho zdaru. Odvážlivcům co přihlásili kusy na EV do Dánska pak patřičnou dávku štěstí /J.Provazník, M.Martinec, Z.Koláček, F.Kuchařík/.

 

Ing.Koláček Zdeněk

předseda OOKK Brno

POHÁRY:

1. Drlík Antonín              Ca  380,5 b.

2. Jaroš Karel                 Nb 380,5 b.

3. Krejčí Pavel                 Ssrex  379,5 b.

4. Nejlepší MCH-  Nedopilová Alžběta BOdiv      93,0 b.

5. Nejlepší strakáč – Kovářík Josef ZBstrč         95,0 b. 

 

 

 

ČESTNÉ CENY KOLEKCE:

Gráf Petr                    BOA   

Kovářík Josef            Vss

Ing. Koláček Zdeněk Čv

Pokorný Lubomír      Ha

Švestka Vojtěch        Sč

Kovářík Josef            ZBstrč

 

ČESTNÉ CENY JEDNOTLIVCI:

Buček Pavel               Nb 

Daněk Jan                  Kuvm

 

 

Katalog s oceněním : https://ookk-brno.websnadno.cz/2018/katalog.pdf